Integritetspolicy

  1. Vad gör vi med din information?

När du köper något från vår butik får du i köpprocessen ange en del personuppgifter. Vi behandlar personuppgifter i form av namn, adress och e-post. Informationen används endast för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund.

Vi kan spara dina personuppgifter i upp till 3 år för att ev. kunna genomföra returer och återbetalningar samt kontakta dig gällande särskild information avseende den produkt du har köpt, med hänvisning till Konsumentköplagen. Vi sparar ej betalningsuppgifter lokalt hos Langaeble men kan komma åt dessa via vår betalningshantering. Du kan alltid begära att vi raderar dina uppgifter tidigare än angiven tidsperiod.

När du bläddrar i vår butik mottager vi automatiskt din dators IP-adress (Internet Protocol) för att ge oss information som hjälper oss att lära oss om din webbläsare och operativsystem.

2.Hur får ni mitt samtycke?

När du genomför ett köp hos oss godkänner du att vi behandlar de personuppgifter som du lämnat oss. Godkänner du ej att vi behandlar dina personuppgifter kan du heller inte handla på vår webbplats.

Dina personliga uppgifter tillhandahåller du oss för att slutföra en transaktion, verifiera ditt kreditkort, beställa, ordna leverans eller returnera ett köp, och innebär att du samtycker till att vi samlar in deninformationen och använder den endast för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund.

Om vi ber om din personliga information av sekundär anledning, som marknadsföring, kommer vi antingen att fråga dig direkt för ditt uttryckta samtycke eller ge dig möjlighet att säga nej.

*I slutet av köpprocessen kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Med ditt godkännande skickar vi då regelbundet e-post om vår butik, nya produkter och andra uppdateringar.

Du har rätt att bli informerad om behandlingen av dina personuppgifter. Du kan också alltid begära rättelse, utdrag eller att vi tar bort dina uppgifter från vårt register.

Kontakta oss på maria@langaeble.com

3. Särskilda villkor

Vi kan avslöja din personliga information om vi enligt lag är skyldiga att göra det eller om du bryter mot våra användarvillkor.

4. Shopify

Vår webbutik är levererad av Shopify Inc. De tillhandahåller e-handelsplattformen som tillåter oss att sälja våra produkter och tjänster till dig.

Dina data lagras genom Shopifys datalagring, databaser och den allmänna Shopify-applikationen. De lagrar dina data på en säker server bakom en brandvägg.

Betalning:

Om du väljer en direktbetalningsgateway för att slutföra ditt köp, lagrar Shopify din kreditkortsdata. Den krypteras via Betalningskortindustrin Datasäkerhetsstandard (PCI-DSS). Dina inköps transaktionsdata lagras bara så länge som krävs för att slutföra din inköpstransaktion. Därefter raderas din köpetransaktionsinformation.

Alla direkta betalnings-gateways följer de standarder som fastställs av PCI-DSS, som hanteras av PCI Security Standards Council, som är en gemensam insats för varumärken som Visa, Mastercard, American Express och Discover.

PCI-DSS-krav hjälper till att säkerställa säker hantering av kreditkortsinformation från vår butik och dess leverantörer.

För mer information kan du också läsa Shopifys användarvillkor (https://www.shopify.com/legal/terms) eller sekretesspolicy (https://www.shopify.com/legal/privacy).

5. Tjänster från tredje part

Generellt kommer leverantörer av tredje part som används av oss endast att samla in, använda och avslöja din information i den mån det är nödvändigt för att de ska kunna utföra de tjänster som de tillhandahåller oss.

Vissa leverantörer, till exempel betalnings gateways och andra betalningstransaktionsprocessorer, har emellertid sina egna sekretesspolicyer avseende den information vi måste tillhandahålla dem för dina köprelaterade transaktioner.

För dessa leverantörer rekommenderar vi att du läser deras sekretesspolicy så att du kan förstå hur din personliga information kommer att hanteras av dessa leverantörer.

Kom ihåg att vissa leverantörer kan vara belägna i annan jurisdiktion än du eller oss. Om du väljer att fortsätta med en transaktion som involverar en tredjepartsleverantörs tjänster, kan din information bli föremål för lagstiftningen i den jurisdiktion (er) där den tjänsteleverantören eller dess anläggningar är belägna.

Om du till exempel befinner dig i Kanada och din transaktion behandlas av en betalningsgateway i USA, kan din personliga information som används för att slutföra transaktionen vara föremål för offentliggörande enligt amerikansk lagstiftning, inklusive patriotlagen. När du lämnar vår butiks webbplats eller omdirigeras till en tredje parts webbplats eller applikation, regleras du inte längre av denna sekretesspolicy eller våra användarvillkor för webbplatsen.

6. Säkerhet

Langaeble Stockholm AB följer personuppgiftslagen (1998:204) som i maj 2018 ersätts av dataskyddsförordningen (GDPR). Vi har också upprättat en intern integritetspolicy som alla på företaget måste följa.

För att skydda din personliga information tar vi rimliga försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att det inte är otillbörligt förlorat, missbrukat, åtkomligt, avslöjat, ändrat eller förstört.

Om du ger oss dina kreditkortsuppgifter krypteras informationen med hjälp av SSL (Secure Socket Layer Technology) och lagras med AES-256-kryptering. Även om ingen överföringsmetod över Internet eller elektronisk lagring är 100% säker följer vi alla PCI-DSS-krav och implementerar ytterligare allmänt accepterad bransch-standard.

7. Cookies

Här listar vi de cookies som vi använder. Vi har listat dem här så att du kan välja om du vill välja bort cookies eller inte.

_session_id, unique token, sessional, tillåter Shopify att lagra information om din session (hänvisningar, målsida, etc.).

_shopify_visit, no data held. Beständig i 30 minuter från det senaste besöket, Används av vår webbplatsleverantörs interna statistikspårare för att registrera antalet besök.

_shopify_uniq, no data held. Löper ut midnatt (i förhållande till besökaren) nästa dag, räknar antalet besök i en butik av en enskild kund.

_cart, unique token. Beständig i 2 veckor. Lagrar information om innehållet i din kundvagn.

_secure_session_id, unique token, sessional

_ storefront_digest, unique token, obestämd. Om butiken har ett lösenord, används det för att avgöra om den nuvarande besökaren har tillgång.

8. Ändring av Integritetspolicy

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra denna sekretesspolicy, så var god och granska den regelbundet. Ändringar och förtydliganden kommer att träda i kraft omedelbart när de publiceras på hemsidan. Om vi gör väsentliga ändringar av denna policy kommer vi att meddela dig här att den har uppdaterats, så att du är medveten om vilken information vi samlar in, hur vi använder den och under vilka omständigheter vi använder den.

Om vår butik förvärvas eller slås samman med ett annat företag, kan din information överföras till de nya ägarna, så att vi kan fortsätta att sälja produkter till dig.

9. Kontakt

Frågor angående Langaebles Stockholms integritetspolicy eller behandling av personuppgifter ska skickas till följande adress: maria@langaeble.com

Langaeble Stockholm AB
VAT SE 556932211701
Företag registrerat i Sverige